Tuesday, March 6, 2012

Csokis brownies






200 g főtt édesburgonya 190 kcal, 40 g ch, 3.2 g fehérje
50g protein 200 kcal, 2.5 g ch, 36.6 g fehérje
3 tk kakaópor 30 kcal, 1.5 g ch, 3 g fehérje
35 g kókuszliszt 90 kcal, 6.7 g ch, 9.24 g fehérje
1 ek mandulaliszt 28 kcal, 0.7 g ch, 3.6 g fehérje
125 ml tej 62 kcal, 9.24 g ch, 4.25 g fehérje
100 g cukkini 30 kcal, 5.3 g ch, 1.5 g fehérje
1 tk. sütőpor

8 szelet 630 65.94 61.39
1 szelet 79 7.8 7.67



Szintén a ProteinPow(d)er blogról származó recept, bár ehhez meglehetősen szkeptikusan álltam hozzá, mert bár nem vagyok egy cukrásztehetség, annyit sikerült megállapítanom róla, hogy meglehetősen kevés benne a szárazanyag, tehát hogy is keletkezhet mindebből egy jó kis tömött brownies ugyebár... Mea culpa, a tsp és a tbsp mértékegységek között ritkán vélek felfedezni különbséget, ezért véletlenül csak 3 kiskanálnyi kakaópor került bele, de a végeredményt annyira nem rontotta. Annyit módosítottam, hogy csökkentettem a tej mennyiségét (mandulatej helyett tehéntej), és dobtam hozzá még egy evőkanálnyi mandulalisztet, hogy kicsit sűrűbb legyen. Az édesburgonya íze és tápértéke nagyjából megegyezik a sütőtökével, ami valószínűleg nem kerül 1100 ft-ba kilónként, így akár bátran helyettesíthető is azzal.

A cukkinit leszámítva az összes hozzávalót összedolgoztam, majd a pépesített cukkinit is hozzáadtam. 160 fokra előmelegített sütőben durván 35 percig sütöttem (mi történt volna, ha kétszer annyi ideig sütöm?). Nyilván nem kell egy Starbucks-os brownies intenzitására számítani, nekem nagyon ízlett, édességhiány esetén tökéletes, lelkiismeret-furdalást nem generál.

No comments:

Post a Comment